Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем сутрин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем сутрин

Здравейте, извинявам се предварител, защотоне съм чел форума дали някой колега не е имал същия проблем.
    По същество, сутрин при запалване на колата започва да прекъсва, изгасва и така това нещо се повтаря докато колата не загрее и не вдигне 40 50 градоса. Няма тръгване .
    Какво може да бъде? Свещи или кабели? Мерси предварително.
    Алфа ромео 147 1.6 16v 76kw

Първоначално публикувано от shakata Покажи съобщение
    Здравейте, извинявам се предварител, защотоне съм чел форума дали някой колега не е имал същия проблем.
    По същество, сутрин при запалване на колата започва да прекъсва, изгасва и така това нещо се повтаря докато колата не загрее и не вдигне 40 50 градоса. Няма тръгване .
    Какво може да бъде? Свещи или кабели? Мерси предварително.
    Колега направи си диагностика в някои от клубните сервизи в София и ще разбереш. Така е само гадаене...
    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
    Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
      Колега направи си диагностика в някои от клубните сервизи в София и ще разбереш. Така е само гадаене...
      Правил съм диагностики много, даже компа на колатане го отчита като грешка ... Не съм споменал че колата има газ.

Comment

При минусови температури моята също изгася 1-2 пъти ако не подам малко газ при запалването, но да чакаш да загрее до 40-50 градуса не ми се е случвало. Ще следя темата за разрешаване на проблема.
        Алфа Ромео 147 ТС 1.6 120 к.с. 2001г. "ГИ-Ловато"

Comment

При същите климатични условия ми се случва, само когато е студено сутрин дори и газ да давам на колата понякога не иска и да се изфосира. Миналата година по-бързо влизаше в режим, но тогава издържах, сега ми идва малко в повече.

Comment

Идентичния проблем го имам и аз даже тъкмо щях да пускам тема, но видях тази, при мен проблема е колебание на оборотите, даже при запалване първо падат до 500-600 после се нормализират, но докато колата не позагрее няма вървене в ниските обороти говоря до 2300 след това е ок, даже сега се появи и едно припукване... помагайте
            Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120к.с. 2001г. ГИ

Comment

Абсолютно по същия начин реагира и моята кола, съмнявам се в кабелите еветнуално, но не ми се дават излишни пари без да съм сигурен .

Comment

винаги ли палиш на бензин?! провери си всички кабели и букси и т.н. , как върви на бензин?! успех!!!
                sigpic АР 147 1.9 JTD

Comment

Да винаги, превключването към газ става автоматично, при загряла кола го няма проблема и при двата вида гориво.

Comment

Проблемът ти може да е заради проблем в газовата и некоректна адаптация на бензиновото ECU към нея.
                    Пробвай да покараш известно време само на бензин.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

като начало провери свещите , и напръскай с контактен спрей всички връзки (от личен опит "майстор" така ми беше барнал буксата на компа , че докато го видя проблема само ядове)
                      sigpic АР 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от BoRn_To_LiE Покажи съобщение
                        Идентичния проблем го имам и аз даже тъкмо щях да пускам тема, но видях тази, при мен проблема е колебание на оборотите, даже при запалване първо падат до 500-600 после се нормализират, но докато колата не позагрее няма вървене в ниските обороти говоря до 2300 след това е ок, даже сега се появи и едно припукване... помагайте
                        До колкото знам и съм чел по теми това с клатенето на оборотите при ТС двигателите е нормално.
                        Алфа Ромео 147 ТС 1.6 120 к.с. 2001г. "ГИ-Ловато"

Comment

Първоначално публикувано от shakata Покажи съобщение
                          Не съм споменал че колата има газ.

Вместо да се "хабя" да давам съвети, които няма да изпълниш, ще дам само 1 - карай 2 седмици на бензин и сам ще си отговориш
                          ex - 147 16v multijet

Comment

102 % че си за чистене на инжекторите (дюзи),така става заради "хубавото ни гориво"

качи я на диагностика и ще видиш че времето за впръскване се е качило над нормите !

Успех!
                            Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                            Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Въпреки, че съм неограмотен в тази област мисля, че колегата Zafo може би е прав... от ауспуха не само че мерише адски много на бензин в началото, а и около 15-ина лева бензин ги гори само в палене и работа на място за 4-5 дни, днес следобяда се надявам да имам някои отговори и ще споделям. Успешен ден на всички следящи
                              Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120к.с. 2001г. ГИ

Comment

Working...
                              X